Kurset bygger på SAM-1031: Nordsamisk som fremmedspråk: Innføringskurs 1 eller tilsvarende. Kurset arrangeres i samarbeid med UiT Norges arktiske universitet, slik at det er mulighet å ta eksamen ved UiT.

MERK: Kort søknadsfrist! Dersom du ønsker å ta eksamen og få tildelt studiepoeng (10 stp), må du være tatt opp som student ved Norges arktiske universitet. Søknadsperioder Enkeltemner i høst-semesteret: Enkeltemner på bachelor- og masternivå kan søkes fra 20. juli til 11.august , men dette forplikter deg ikke til å ta eksamen. Frist for å melde seg opp til eksamen er senest 1.september 2023.

Du må også gi beskjed til Giellasiida om at du melder deg på kurs. Husk å melde deg på kurset innen 18.08.2023.

For flere detaljer og påmelding: giellasiida@kafjord.kommune.no eller hans-erling.pettersen@kafjord.kommune.no tlf. 77 71 93 82.

Ansatte i Kåfjord kommune kan søke permisjon med lønn for å delta.

Kåfjord kommune har tre støtteordninger:

  • Foreldre med barn i barnehage eller som har samisk i sin fagkrets i grunnskolen og nærtstående til demente kan søke Kåfjord kommune om støtte for å delta på kurset.
  • Stipend til andre søkere som er folkeregistrert i Kåfjord kommune og som tar eksamen i SAM-1034. Ta kontakt med Inger M. Åsli tlf. 77 71 92 32 eller inger.marie.asli@kafjord.kommune.no