Hilsen fra ordføreren i Gáivuotna / Kåfjord

 
Gáivuotna / Kåfjord ligger på solsiden av Lyngsalpan midt i Nord-Troms. Kåfjord er den mest fjellrike kommunen i Troms, Hvor 90% av arealet er høyfjellsområder. Kommunen har en Fantastisk natur med utsikt til majestetiske fjell og en vakker fjord.
 
Dette sammen med Kåfjord sin flerkulturelle historie gir mange opplevelser. Det finnes mange og varierte turmuligheter rundt om i kommunen, fugletitting og et historisk tilbakeblikk på siste verdenskrig på Spåkenesplatået med utsikt mot Lyngsalpan og storhavet. Eller, hva med en tur på Gorsabrua over Nord-Europas dypeste Canyon, kanskje kombinert med et spektalulært strikkhopp. Eller også delta på en av våre festivaler og andre aktiviteter som er i regi av våre lag og foreninger.Svein O Lerios_portrett_240x300.bmp
 
Kåfjord kommune er en god kommune å vokse opp i. Idrettslagene i kommunen gir varierte tilbud til barn og unge, samtidig har kommunen et godt kulturskoletilbud.
 
I 2011 ble Kåfjord kåret til årets barne– og ungdomskommune i Norge. Samme år fikk vi Troms fylkeskommunes pris som årets næringskommune i fylket. Det er vi stolte av!
 
Kåfjord er også vertskommune for Riddu Riđđu festivalen. Festivalen er en av de viktigste urfolksfestivaler i verden, og gir et godt utgangspunkt for møtet med Kåfjord, hvor samisk, kvensk og norsk er naturlige bestanddeler i kåfjordkulturen.
 
Vår beliggenhet og naturmessige forutsetninger gir et vell av muligheter for trivsel og bolyst. Vi håper at vi gjennom denne informasjonen gir et lite innblikk i hva Kåfjord har å tilby, og ikke minst at du lar deg friste til å besøke oss og kanskje slå deg ned og bli en av oss!
 
Velkommen til Kåfjord!
 
Med vennlig hilsen
Ordfører Svein O. Leiros
Språk Norsk - NorwegianSpråk Samisk