UT PÅ TUR

Turistinfo

Kjente og ukjente turtips. Ordtaket "ut på tur - aldri sur" bør være mer enn et ordtak. Hva med å hive av seg grilldressen og knytte på gode tursko?
iselv_132x99
Kåfjord har en vakker natur med mange skogsstier som mennesker og dyr har laget.

I Nordmannvik – 1 mil fra Olderdalen er det mulig å gå opp gjennom dalen, tursti som egentlig brukes som lysløype om vinteren. Idrettslaget eier ei hytte som ligger ca 3 km opp i dalen. Muligheten for å gå lengre inn i dalen er absolutt til stede. Nøkler kan lånes ved henvendelse til idrettslaget.

I Olderdalen finnes oppmerket sti opp til Dalbakken, ca 3 km i lett stigende terreng. Her er det laget til bålplass med kaffekjel og grillrist. For spesielt interesserte er det mulig å følge en sti ytterligere 7 km innover dalen (må krysse en steinur) til et vann hvor det finnes en hytte som benyttes mye av scooterkjørere på vinterstid. I vannet finnes det kun smårøye.

Videre er Lilledalen en attraktiv turpost for de litt mer trente. Noe bratt terreng. Stedet benyttes for paraglidning. Her kan det være være spennende å ta med ski, da snøen kan ligge til langt ut i juli. Er også interessant for telemarkskjørere. Telemarkskjøring kan bedrives i omtrent hele Kåfjord. I kommunen finnes flere godkjente instruktører for Telemarkskjøring.

Numedalsbreen ligger innerst inne i Numedalen. Turen starter ved grustaket ca 4 km fra Olderdalen sentrum. En fin tur hvor det kan kjøres med scooter på vinteren helt opp til breen.

I Birtavarre er det mulig å kjøre opp anleggsveien til Goullas og oppleve en storslått natur. Dårlig kjørevei er en ulempe, og egner seg best for 4 hjulstrekkere og jeeper. Med bil fra Olderdalen til Guollas er det ca 1 ½ times kjøretur. Deretter kan en ta ryggsekk på og vandre rundt i fjellheimen til forskjellige fiskevann. Forutsetter lokalkjennskap – guide for slik vandring.

Birtavarre Røde Kors eier en hytte ved Goullas som kan avtales for eventuell leie – overnatting.

I Sabitjohk finnes og en hytte for eventuell overnatting. For de veldig spreke kan en gå fra Holmenes sjøsamiske gård nede og opp til Ankerlia og videre følge skogsstier opp til gruveområdene. Fra Holmenes til Ankerlia er det ca 8 km.

I Skardalen kan du følge gammel vei kalt „Tjelloveien" over fra Skardalen til Manndalen hvor du får en fin spasertur. Veien ble opprustet i 1996. Fra Skardalen kan du og ta veien innover dalen hvor du kan gå i mange timer. Fiskevann finnes oppe på fjellet. Inne i dalen vil du finne rester etter en gammel gruve.

I Manndalen kan du vandre opp til en hytte som idrettslaget eier i lag med Jeger- og fiskerforeninga. En ypperlig tur fra kjøreveien og opp. Derfra kan en fortsette innover til sætra og videre opp til Baalsrudhula. Turen beregnes til ca 2 timer fra veien og opp. Dalen er langstrakt og vakker. For å komme opp til Baalsrudhula må en krysse noen elver som vanligvis har lite vannføring utover sommeren. På våren kan de være stri å krysse.

For de som ønsker skiturer på vinteren er mulighetene mange. I Kåfjord finnes det lysløyper rundt i hele kommunen. For nærmere informasjon kan det tas kontakt med idrettslagene i kommunen eller kulturkontoret.

 

Språk Norsk - NorwegianSpråk Samisk