PAASKIMATKA 2019 

Halti kvenkultursenter IKS tilbyr i samarbeid med Bibliotek- og kulturbussen i Nord-Troms og Nord-Troms bibliotekene en årlig kvensk bokbussturné i tilknytning til Paaskiviikko.  Tilbudet går til alle 5.-klasser i regionen, og der klassene er slått sammen på flere trinn, kan klassen over eller under også delta, om ikke gruppen til sammen blir større enn 20 personer. Hvert år må noen skoler tas ut, fordi tiden ikke strekker til, men det vil gå flere år mellom hver gang "din" skole mister tilbudet.

Opplegget ledes av Tove Raappana Reibo, språkarbeider fra Halti kvenkultursenter og Nikolai Äystö Lindholm, sanger, musiker og språkarbeider i Gällivare. Les mer på https://www.kultnett.no/nikolai-lindholm 
 
Elevene vil først få et lite språkkurs bygget opp rundt enkle ord og fraser. Vi lærer flere sanger på kvensk, og ungene får også være med å lage musikk/komp til sangene. Sammen bruker vi ordene de lærte til å begynne med, og setter dem sammen til nye vers i en sang.
 
Ungene får med seg en folder med ordene de har lært og tekstene til sangene, og de får også tilgang til en spilleliste med sangene på YouTube. 
 
Nikolai og Tove bygger videre på erfaringene fra alle tidligere turneer og gleder oss til å presentere årets opplegg ;-)

RUTEPLAN FOR PAASKIMATKA 2019