Fra i dag og ut 2020 kan du delta på et kvensk språk- og musikkurs, døgnet rundt!
Bibliotek- og kulturbussen i Nord-Troms og Halti kvenkultursenter har laget en digital versjon av Paaskimatka, som er vår årlige kvenske språkturné, men som i 2020 måtte avlyses.
Velkommen til å delta og så satser vi på å levere bussturné i 2021!
https://youtu.be/H4hkYjujsWk
😀
Paaskimatka er et kvensk opplæringsprosjekt rettet mot elever på 5. trinn. Vi lærer kvenske ord og enkle sanger, og får til og med prøve oss som rytmeorkester og lage et eget refreng.

Halti kvenkultursenter IKS i samarbeid med Bibliotek- og kulturbussen i Nord-Troms og Nord-Troms Bibliotekene har gitt dette tilbudet til alle 5.-klasser i regionen i tilknytning til Paaskiviikko, hvert år siden 2013. Siden turneen ikke kunne gjennomføres i 2020 på grunn av koronaviruset, lagde vi en digital utgave av Paaskimatka med støtte fra Troms og Finnmark fylkesbibliotek og Nasjonalbiblioteket.

I videoen får dere se Tove Raappana Reibo, språkarbeider fra Halti kvenkultursenter og Nikolai Äystö Lindholm, sanger, musiker og språkarbeider i Gällivare. Vi har vært så heldige å få med oss fire elever fra 4. og 5. klasse, Mary, Carmen, Rose og Birgit.

Film:
Johannes Vang

Musikk:
Minun kieli oon meän kieli
T/M: Hans Notsten
T 2./3.vers: Tove Raappana Reibo
Arr: Erling Fredriksson

Kirjabyssireggae
T/M: Erling Fredriksson
https://youtu.be/H4hkYjujsWk