De to som testet positivt på hurtigtester i forbindelse med Riddu festivalen har begge testet negativt på PCR- test. Før man kan oppheve isolasjon og alle karantenetiltak har man måttet få dette bekreftet ved to PCR-tester, dette i samråd med FHIs faglige anbefaling.

 

To negative PCR tester foreligger nå og isolasjon til positivetilfeller oppheves. Dette betyr også at alle oppgitte nærkontakter ikke har hatt reell nærkontakt med covid-19 viruset og er derfor heller ikke lengre i formell karantene. Alle tiltak opphører derfor fra nå. Nærkontakter vil også kontaktes personlig gjennom morgendagen for å sikre at de har mottatt denne informasjonen. 

 

Kåfjord kommune har i forbindelse med dette ikke fattet noen formelle vedtak som skal følges, men kom med anbefalinger om å utsette eller avlyse arrangement og sosiale sammenkomster inntil videre. Denne anbefalinger foreligger ikke lengre, men minner om at alle sammenkomster generelt gjennomføres i henhold til smittevernregler.

 

Dette ble veldig stort, men det var det nødt å bli. Positive hurtigtester er som smitte å regne til det motsatte er bevist. Regjeringen åpner opp samfunnet og tillater større arrangement å gjennomføres, samtidig som de da sier at det vil dukke opp flere smittetilfeller de forventer kommunene slår ned på. 

 

 

Med vennlig hilsen

 

Anita Monsen Pedersen

Kommuneoverlege i Kåfjord kommune