Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline
15. mars kl. 09:12

Rein tatt av snøskred i nedslagsfelt Nommedalen vannverk

Kommunen har iverksatt tiltak etter dyretragedie i nedslagsfeltet til Nommedalen vannverk:

Les mer clear
error_outline
15. mars kl. 09:11

Spørsmål i forhold til flyktninger?

Les mer clear

Flyktninger - informasjon

Mange mennesker har flyktet fra Ukraina etter Russland sin invasjon i februar i år. I følge IMDI er dette den største massefluktsituasjonen i Europa siden 2. verdenskrig.

Som følge av situasjonen i Ukraina, er det ventet at mange ukrainere vil ankomme Norge i tiden fremover. På nåværende tidspunkt er det uklart hvor mange flyktninger som vil komme til Norge, og hvor og når disse vil bli bosatt. I tillegg er antall asylsøkere fra Ukraina økende. 

Kåfjord kommune har pr. nå meldt inn at vi kan ta i mot 9 familier og 2 enslige. Dette er basert på antall boliger vi p.t. har tilgjengelig. Vi har et stort hus med 5 soverom tilgjengelig, ellers har leilighetene 2 og 3 soverom. I tillegg til dette har vi 2 hybelleiligheter. Noen private har også gitt beskjed om at de har leilighet/hus tilgjengelige.
På sikt kan vi ta inn flere enn det som allerede er oppgitt til IMDI, men det antall som nå er oppgitt kan vi bosette umiddelbart.
 
Formannskapet vedtok 22.03.22 at det gamle Kåfjord Helsesenter kan tilbys som mottak for flyktninger fra Ukraina. 
 
Spørsmål i forhold til flyktninger?

Ved spørsmål i forhold til flyktninger, så ta kontakt med Karin Karlsen på tlf. 48159642, eller karin.karlsen@kafjord.kommune.no

Nyttige linker

 

 

Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk