Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Velg språk: Bokmål Samisk
2. februar:

Kåfjord kommunes offisielle joik - Innspill om aktuelle joiker innen 31.mars d.å.

Regjeringen innfører krav om bordservering av alkohol ved arrangementer

Regjeringen innfører nå krav om bordservering av alkohol på arrangementer, tilsvarende kravet som allerede gjelder for servering på restaurant, kafe, bar og pub, og utested, diskotek, nattklubb og lignende.

- Vi innfører krav om bordservering for å redusere smitterisiko på arrangementer. Det er tillatt med inntil 200 personer på arrangementer som gjennomføres på offentlig sted. Kravet om bordservering vil gjelde for arrangementer med skjenkebevilling. Formålet bak regelen er blant annet å unngå trengsel og kø ved bar og lignende, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Kravet gjelder fra midnatt natt til torsdag.

Det er fra 8. august innført krav om at arrangementer med skjenkebevilling ikke kan servere alkohol etter midnatt, og at alkohol som er servert skal konsumeres innen kl. 00:30.

Ifølge covid-19-forskriften skal arrangører iverksette tiltak som gjør det mulig å ivareta god hygiene og at syke ikke er til stede på arrangementet. Videre må arrangøren ha oversikt over deltakerne og gjennomføre arrangementet på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

Illustrasjonsbilde informasjon

Sist oppdatert 18. august 2020
Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk