Grunnet pågående koronasituasjon er legekontoret nå en arbeidsplass, som fortsatt behandler Kåfjords innbyggere i alle aldre.
Risiko for smitte av korona via legekontoret er reell bekymring og vi har gjort tiltak for å begrense dette i stor grad.

Vi har pasienter som er sårbare for infeksjonen og man vil beskytte disse. Samtidig, dersom smitte skjer til personalet her, vil alle ansatte settes i karantene og man har ikke helsepersonell å betjene denne tjenesten i 14 dager.

Primært vil man forsøke å oppfordre innbyggerne å ta kontakt med leger på e-konsultasjon og/eller telefon for å begrense oppmøte på vårt kontor.

Har du symptomer på luftveisinfeksjon som snørrete, hoste, feber, sår hals etc, ber vi deg om å ikke møte opp på legekontoret, men utsette eventuell time til du er frisk.

Dersom tilstanden er ren øyeblikkelig hjelp og du har luftveissymptomer ber vi deg ta kontakt med oss på telefon 415 76 543.

Du skal ikke sitte på venterommet, men på stol med hovedinngangen. Før legetime vil du bli møtt med munnbind og bedt deg ha denne på, for å begrense smitte. Vask hendene før oppmøte, evt håndsprit med hovedinngangen.

Pasienter med symptomer fra luftveier vil få time på slutten av dagen hos oss for å begrense smitte til øvrige pasienter som møter hos oss.

Vi har satt inn forsterket renhold hos oss.

Kommunen arbeider med å opprette en egen coronatelefon for innbyggerne.

  

Mvh

Anita Monsen Pedersen, Kommuneoverlege i Kåfjord