Det er idag kommet et positivt prøvesvar på covid-19 som er tilknyttet Olderdalen skole i form av ansatt/elev. Tilfellet er ikke kjent nærkontakt med andre kjente tilfeller, og kan ikke knyttes til tidligere utbrudd som har vært i kommunen. Vedkommende har i tiden før symptomdebut kun holdt seg hjemme eller vært på Olderdalen skole. Det er derfor ikke kjent smittevei.

Den generelle anbefalingen i samfunnet vår idag er å holde seg hjemme når man er syk, også ved lettere symptomer. Skaff deg hjemmetester, feks får man kjøpt dette på apotek etc, å ha liggende hjemme ved behov. Da kan man teste seg og vite man ikke har korona før man beveger seg ut i samfunnet igjen.

Kommunal testklinikk er åpen alle hverdager, men må bookes tid, slik at man har registreringen klar før du kommer. Tlf legekontor er 77719320.
Har du symptomer, skal du uansett holde deg hjemme, slik at det er ikke nødvendig å testes utenom hverdager. Legevakten skal derfor ikke belastes med forespørsel om test.

Olderdalen skole vil mandag ha tilgjengelige hjemmetester for ansatte og elever. Skolen kan derfor screene aktuelle nærkontakter tilknyttet påvist tilfelle, men også øvrige ansatte og elever som ønsker dette sjekket.

Ansatte og elever uten symptomer kan trygt møte på skolen på mandag.
Ansatte og elever med symptomer oppfordres å teste seg samt holde seg hjemme til de er friske igjen.

Med vennlig hilsen

Anita Monsen Pedersen
Kommuneoverlege i Kåfjord kommune