Hvor gjelder parkeringen?

Den 27.02.2024 i Sak 17/24 ble det vedtatt at parkeringssonen Skognes - Huortnáš skal deles i to separate parkeringssoner. Det betyr at Skognes parkering er en egen sone, med takstgruppe 8669. 

Neste parkeringssone gjelder fra starten av Guolášveien til Huortnáš. Kjøper du parkeringskort gjelder det for alle parkeringene i sonen, takstgruppen er 8670. Kart over det gjeldende område kan du finne her

Parkering skal skje i henhold til skilting og oppmerking, og skal ikke være til hinder/ulempe for andre som benytter området.

Er det gebyr ved bruk av EasyPark appen?

Det er sant at EasyPark har en egen gebyrsats på 15%. Mer informasjon om prissettingen og de forskjellige satsene kan du finne her.

Er det gebyr dersom jeg ønsker å betale fysisk?

Hvis du betaler fysisk på Rådhuset er det ingen ekstra gebyr. Hvis du ønsker å betale fysisk må du huske å gjøre dette innenfor rådhusets åpningstider (08:00 – 14:00). Når du har betalt må du fylle ut et skjema med nødvendig informasjon. Informasjonen samles inn kun med formål om å kontakte deg ved spesielle tilfeller. Når dette er gjort får du utdelt en parkeringstillatelse. Parkeringstillatelsen legges i frontruten av kjøretøyet og du må sørge for at den er synlig. 

Må man betale dersom man kun skal benytte egen eiendom?

Dersom du bruker egen eiendom til parkering av kjøretøyet, trenger du ikke betale. Hvis du derimot skal bruke parkeringssonen for så å benytte egen eiendom, må du betale. Vi kan ikke forskjellsbehandle besøkende og nærbeboende, da dette ifølge EØS-avtalen artikkel 4 er forbudt. Det betyr at alle som skal benytte parkeringen må betale, selv om de som skal parkere har egen eiendom i nærheten av parkeringssonen. 

Hvis jeg har firehjuling eller snøscooter må jeg betale parkering for denne i tillegg?

Hvis du parkerer kjøretøyet i den anviste parkeringssonen, må du betale for bruk av parkeringen. Dette gjelder ikke hvis kjøretøyet står på tilhenger, da denne parkeringen gjelder det kjøretøyet som tilhengeren er tilkoblet. Kjøretøyets/tilhengers kjennemerke skal være registrert elektronisk før føreren forlater kjøretøyet.

Hvis jeg bare skal slippe noen av med firehjulingen/Snøskuteren, må jeg betale parkering da?

Parkering er enhver hensetting av kjøretøy, selv om føreren ikke forlater kjøretøyet. Unntak er kortest mulig stans for av- eller påstigning eller av- eller pålessing. Mer om reglene rundt stans og parkering kan du lese ved §17 ‘Stans og parkering’ i forskriften om kjørende og gående trafikk. 

Må jeg betale parkering når jeg skal på fisketur?

Hvis du parkerer kjøretøyet innenfor den anviste sonen, må du betale. Dersom du benytter egen eiendom for hensetting av kjøretøy må du ikke betale. Tur utenfor parkeringssonen kan forekomme så lenge dette er i henhold til allemannsretten. Det betyr at du kan gå fritt hvor du vil i utmark, så lenge det skjer på hensynsfull måte. Plikten til å ferdes sporløst og ikke gjøre unødig skade på terrenget eller forstyrre dyrelivet, gjelder alltid når vi ferdes i naturen. På innmark er reglene slik at du kan gå tur på veier og stier, så lenge du holder god avstand til hus, hytter, hager og gårdstun. Du kan også gå over frossen eller snødekt åker og eng i perioden 15. oktober til 29. april.