Vi ønsker besøkende velkommen til oss.

Bærekraftig reisemål

Vi lever nærme naturen og mye av det vi foretar oss i Kåfjord er tradisjonelt naturbasert. Både nærings- og kulturliv er et resultat av tilgang på råstoff, kultur og tradisjoner som alltid har vært formet av den naturen vi har rundt oss. Det er vakkert her. Det er vilt her - og noen ganger er det vanskelig her. Naturen gir oss stor glede og noen ganger store utfordringer. Vi håper du vil trives i Kåfjord og at du nyter og respekterer naturen. Ta værforbehold, sjekk skredvarsel, les kart, sjekk fiskerettigheter, ta bilder, snakk med folk, hold hunden i band når det er nødvendig, og fortell dine venner om opplevelsen. Vi vil at flere kommer til oss. Lyngenfjord-regionen har merket "Bærekraftig reisemål" og har forpliktet seg til å utvikle besøksforvaltningen på en bærekraftig måte.

Logo bærekraftig reisemål

Visit Lyngenfjord

God informasjon om hva som finnnes her av muligheter finnes mange steder. Ett av stedene er hos Visit Lygenfjord. Selskapet er eid av kommunene og reiselivsselskapene i Lyngenfjord-regionen og driver salg, markedsføring og utvikling innen et bredt spekter av reiselivet.

Halti - Finlands høyeste fjell

Ett av de interessante reisemålene i Kåfjord er Kåfjorddalen. For finlendere er dette en viktig port til Finlands høyeste fjell Halti eller Haltiatunturi. Fjellet er 1328 meter høyt på finsk side. Toppen på norsk side er litt høyere, og det var denne toppen Kåfjord kommunes Ordfører Leiros ville gi Finland i 100 årsgave. Gaven ble desverre stoppet av Regjeringen men fikk mye oppmerksomhet i Finland. Det er flere veier til Halti, og den korteste/enkleste veien for de fleste er å kjøre til Kåfjorddalen og langs anleggsveien til Guolasjávri. Ved veienden her kan du følge en sti som er merket med skilt og varder til toppen.

Ut i Nord

Dette er Nord-Troms friluftsråd. Her finner du informasjon om turer i Nord-Troms og om hvordan du kan delta i "postkassetrim" i Nordreisa, Skjervøy, Kåfjord og Kvænangen. I nettbutikken kan du kjøpe flotte turkart for hele regionen. Friluftsrådet gjør et stort arbeid for at folk skal komme seg ut til gode opplevelser hele året.

Baalsruds fotspor - Hotell Savoy og Baalsrudhula

Krigshelten Johan Baalsrud hadde strabasiøse dager i Kåfjord før han ble hjulpet til sikkerhet i Sverige under 2. verdenskrig. Det er laget flere filmer om heltens reise, men ikke alt er like sannferdig i filmene, ifølge lokalbefolkning i Kåfjord. Det er likevel ingen tvil om at Kåfjord gav han utfordringer og Kåfjordingene gav ham hjelp. I dag kan du enkelt komme deg frem til "Hotell Savoy", hytta som Jan Baalsrud bodde i flere dager etter at han kom i land på Kåfjordsiden av Lyngefjorden. I dag står en tro kopi av nytta ved E6 ikke langt fra kommunegrensen mellom Kåfjord og Storfjord. Hytta er satt i stand av Baalsrudstiftelsen og åpen for alle.

Oppe i Manndalen ligger Baalsrudhula. Her bodde Jan Baalsrud i 17 døgn mens han kjempet mot koldbrann ved å kutte av seg flere tær. Hula kan du nå ved en gåtur på 5,2 km langs en merket sti fra seterområdet ved enden av veien øverst i Manndalen. Les mer om turen hos Godtur Befolkningen i Manndalen tok seg godt av Baalsrud og sørget for at han kom seg over grensen og i sikkerhet. Han ble 71 år og døde i 1988. Baalsrud ville bli begravet i Manndalen ved siden av en av sine hjelpere på Sandeng kirkegård, ikke langt fra Løkvoll.

Gorsabrua - 153 meter over bunnen av juvet

Over ett av de dypeste juvene i Nord-Europa går den 53 meter lange Gorsabrua. Brua er ca 2 meter bred og åpen for å gå over. Utsikten til fossen og til juvet er spektakulær. Det er mange som finner veien hit for å se og høre på fossen og se juvet. Om sommeren kan de dristigste hoppe i strikk fra brua - en opplevelse som garantert vil bli husket. Høydefølelsen er enorm pga av det smale juvet.

Bilde av Gorsabrua og juvet