Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Velg språk: Bokmål Samisk
14. juni:

Visjona: Gáivuona suohkan Kåfjord kommune Kaivuonon komuuni søker kommunedirektør

Søknadsfrist 20.august 2024. Søk her. Vi søker kommunedirektør Kåfjord kommune ønsker en ny ko... les mer

Flyktninger - informasjon

Mange mennesker har flyktet fra Ukraina etter Russland sin invasjon i februar 2022. I følge IMDI er dette den største massefluktsituasjonen i Europa siden 2. verdenskrig.

Som følge av situasjonen i Ukraina, er det ventet at mange ukrainere vil ankomme Norge i tiden fremover. På nåværende tidspunkt er det uklart hvor mange flyktninger som vil komme til Norge, og hvor og når disse vil bli bosatt. I tillegg er antall asylsøkere fra Ukraina økende. 

Kåfjord kommune har pr. nå meldt inn at vi kan ta i mot 9 familier og 2 enslige. Dette er basert på antall boliger vi p.t. har tilgjengelig. Vi har et stort hus med 5 soverom tilgjengelig, ellers har leilighetene 2 og 3 soverom. I tillegg til dette har vi 2 hybelleiligheter. Noen private har også gitt beskjed om at de har leilighet/hus tilgjengelige.
På sikt kan vi ta inn flere enn det som allerede er oppgitt til IMDI, men det antall som nå er oppgitt kan vi bosette umiddelbart.
 
Spørsmål i forhold til flyktninger?

Ved spørsmål i forhold til flyktninger, så ta kontakt med Sissel Marin på tlf. 48 27 67 19, eller sissel.marin@kafjord.kommune.no

Nyttige linker

Aktuelt

Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk