Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Velg språk: Bokmål Samisk
1. desember:

Forstyrrelser på vannverket Olderdalen

Pga av vedlikehold/reperasjon Olderdalen vannverk kan det i perioder oppstå forstyrrelser eller misf... Les mer

Flyktninger - informasjon

Mange mennesker har flyktet fra Ukraina etter Russland sin invasjon i februar 2022. I følge IMDI er dette den største massefluktsituasjonen i Europa siden 2. verdenskrig.

Som følge av situasjonen i Ukraina, er det ventet at mange ukrainere vil ankomme Norge i tiden fremover. På nåværende tidspunkt er det uklart hvor mange flyktninger som vil komme til Norge, og hvor og når disse vil bli bosatt. I tillegg er antall asylsøkere fra Ukraina økende. 

Kåfjord kommune har pr. nå meldt inn at vi kan ta i mot 9 familier og 2 enslige. Dette er basert på antall boliger vi p.t. har tilgjengelig. Vi har et stort hus med 5 soverom tilgjengelig, ellers har leilighetene 2 og 3 soverom. I tillegg til dette har vi 2 hybelleiligheter. Noen private har også gitt beskjed om at de har leilighet/hus tilgjengelige.
På sikt kan vi ta inn flere enn det som allerede er oppgitt til IMDI, men det antall som nå er oppgitt kan vi bosette umiddelbart.
 
Spørsmål i forhold til flyktninger?

Ved spørsmål i forhold til flyktninger, så ta kontakt med Borghild Braastad på tlf. 48 27 67 19, eller borghild.braastad@kafjord.kommune.no

Nyttige linker

Aktuelt

Illustrasjonsbilde informasjon

Kjæledyr fra Ukraina

Mattilsynet legger til rette for at flyktninger fra Ukraina skal kunne ta med seg familiedyrene sine til Norge, uten at dette skal medføre en risiko f...
Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk