Årets jakt varer fra 4. mars til 24. mars. Påmelding og mer informasjon på batterijakten.no.

Batterijakten arrangeres hvert år av Miljøagentene, og går ut på å samle inn brukte batterier til gjenvinning, slik at de ikke havner i restavfall eller kommer på avveie på andre måter. Batterier kan leveres til gjenvinning på en hvilken som helst butikk som selger batterier. Det er fortsatt en utfordring i Norge at mange kaster batterier feil. Det utgjør en brannrisiko, og flere ganger i året blir det brann i søppelanlegg fordi batterier kastes feil. Samtidig går viktige materialer tapt. Elevene som er med på Batterijakten gjør dermed en stor innsats for miljøet.

Miljøagent og fjerdeklassing Chrisander er med på laget, og skal inspirere og motivere batterijegerne der ute til å samle inn masse brukte batterier til gjenvinning.

thumbnail_image002.jpg

Batterijakten varer i tre uker. Hver uke har et nytt ukestema med tilhørende undervisningsopplegg og spennende oppdrag til elevene. Temaene i år er gjenvinning, teknologi og fornybar energi.

Tre klasser vinner hovedpremien på 15.000 kroner per klasse.  I tillegg premieres kreativitet og engasjement hver uke gjennom en bildekonkurranse på nettsiden. Det kåres også fylkesvinnere i hvert fylke.

I 2023 samlet fjerdeklassene inn vanvittige mengder batterier: nesten 140 tonn. Det blir spennende å se hvor mye som kommer inn i år!

Det er gratis å være med på Batterijakten. Konkurransen gir elevene muligheten til å lære mer om gjenvinning og hvordan vi kan bli flinkere til å ta vare på jordens ressurser.

Miljøagentene er barnas miljøvernorganisasjon. Vi vil skape et varig og løsningsorientert engasjement for natur og miljøvern hos barn på̊ deres egne premisser. Vi arbeider for å gi barn troen på seg selv og framtiden, og på at det nytter å gjøre noe. I Batterijakten samarbeider vi med Clas Ohlson, Batteriretur og batteriprodusenten VARTA.

Miljøvennlig hilsen

Miljøagentene Tlf: 969 01 820 E-post: batterijakten@miljoagentene.no