Dette er oversikten over hva som vil skje i Ankerlia denne dagen: 

  • Kl. 11.00: Årets ordførertur til Monte Carlo gruve: Turstart kl. 11.00 ved parkeringa i Ankerlia, Kåfjorddalen. Bli med ordfører Bernt Lyngstad på tur- vi tilrettelegger programmet slik at turgåerne kan komme ned igjen til programstart for resten av Ankerlia-dagen. Premietrekning blant deltakerne på toppen! 
  • Kl. 13.00: Programstart kulturhistorisk bolk med fokus på Ankerlia som gruveområde: Velkommen ved KNIK og Kåfjord kommune
  • Kl. 13.05: Om gruvedriften i Kåfjorddalen og Ankerlia ved Kåfjord kommunes kulturkonsulent. Mulighet for å stille spørsmål til lokalhistoriker Torleif Lyngstad. 
  • Ca. kl. 13.30: Mini-konsert med Kåfjordkoret.
  • Kl. 13.50: Bli med på ulike aktiviteter!
  • Ca. Kl. 14.30: Premietrekning blant deltakerne i kultur- og naturstien. 

1.Barn og unge kan prøve seg på å bore i stein: Gruve-relatert aktivitet ved Nord-Troms museum.

2. Spør en lokalhistoriker: Lokalhistoriker Torleif Lyngstad har takket ja til å delta denne dagen, og er klar for å svare på deres spørsmål om Ankerlia. 

3. Kultur- og natursti: Både barn og voksne kan prøve seg på spørsmålene i vår kultur- og natursti. Nord-Troms friluftsråd stiller med fine premier.

4. Servering av mat og drikke: Arrangørene serverer pølser, boller, kaffe og brus. 

Kulturprogrammet vil foregå på området på sørsiden av ruinene etter gruvedriften- dette er på samme område hvor det er satt opp et toalett, og hvor det finnes en gapahuk. Det er også på samme sted hvor stien opp/ ned fra Monte Carlo gruve går. 

 

Vi håper mange har lyst til å ta turen til Ankerlia denne dagen, og bli enda bedre kjent med det spennende gruveområdet. 

På vegne av arrangørene, VELKOMMEN! 

NB! Værforbehold.