Viser til publisert info om endring av fastlegerutiner ved legetjenesten i Kåfjord datert 25.05.23;

https://www.kafjord.kommune.no/endring-av-fastlegerutiner-ved-legekontoret-i-kaafjord.6601974-422935.html

Legetjenesten har flere ansatte fastleger som pendler til og fra kommunen. Kommunen har likevel svært stabil legedekning og lite vikarbruk, og slik rekrutteringsutfordringene er i fastlegearbeidet, selv i store byer, så er Kåfjord kommune veldig godt stilt i fastlegedekning.

Det kan derfor oppleves frustrerende at fastlegen din kanskje ikke har ledig tid på dagen eller neste uke, og kanskje ikke tilgjengelig tid før neste gang hen er i kommunen, og dermed gjør at mange fortsatt forventer å heller bli satt opp hos annen lege.

Vanlig ventetid hos også permanent tilstedeværende leger i andre kommuner er likevel fortsatt 3-4 uker, så fastlegene i vår kommune har slik derfor ikke dårligere tilgjengelighet enn øvrige.

Å bli fulgt opp av forskjellige leger gir dårligere oppfølging for deg som pasient.

Studier viser at å ha blitt fulgt av den samme fastlegen i mer enn bare 1 år, så har du høyere overlevelse og færre sykehusinnleggelser.

https://www.legeforeningen.no/om-oss/fond-og-legater/allmennmedisinsk-forskningsfond/forskningsnytt/dette-er-effekten-av-fastlege-kontinuitet-i-tall-for-overlevelse-og-sykehusinnleggelse2/

I Kåfjord er legedekningen stabil, og dette vil du som innbygger ha svært god nytte av.

Vi ber derfor om forståelse for at det er kun fastlegen du skal forholde deg til i kontakt med fastlegekontoret. Ren akuttmedinsk nødhjelp og halvøhjelpssaker kommer naturlig utenom dette.

Kåfjord kommune har 4 fastlegehjemler per idag:

  • Anita Monsen Pedersen, midlertidig permisjon til 01.09.24. Andreas Bergheim Graff fungerer som vikar. Pendler 2 uker på og 2 uker av.
  • Lenn Aronsson, pendler 2 uker på og 2 uker av.
  • Rose Marie Moss, pendler 2 uker på og 2 uker av.
  • Ledig fastlegehjemmel, fortsettes å lyses ut til høsten -24. Arthur Kjelstrup Olsen fungerer som vikar i denne hjemmelen.

Hvem som er fastlegen din finner du på HelseNorge, eller du kan ringe oppgitt telefon nedenfor.

Her kan du bytte fastlege på Helsenorge.no

Dersom du heller ønsker å bytte fastlege per telefon kan du ringe HelseNorge på tlf 23 32 70 00.

Med vennlig hilsen

Anita Monsen Pedersen

Kommuneoverlege i Kåfjord