Kosthold for seniorer

Å spise sunt og variert, kombinert med fysisk aktivitet, er bra for både helse og trivsel. Et variert og sunt kosthold forebygger livsstilssykdommer, og små tiltak i hverdagen kan bety mye for helsen.

Les mer om helsedirektoratets Kostråd her.

 

Hos eldre kan ulike faktorer medføre at appetitten reduseres, og vekten kan ufrivillig gå ned. Helsedirektoratet har egne kostråd til personer i ulike livsfaser (Kosthåndboken). De viktigste rådene når du spiser lite, er å velge næringstett mat og drikke.

Kreftforeningen har utviklet brosjyrer, filmer og samlet mange gode tips, også for deg som ikke har kreft.

Fastlegen din kan også søke om næringstilskudd på blå resept, om du er undervektig eller har risiko for å utvikle undervekt grunnet underliggende sykdommer.

Fysisk aktivitet for godt voksne

Fysisk aktivitet har positiv effekt på helsen, både fysisk og mentalt. Hvert eneste minutt med aktivitet teller, og litt er bedre enn ingenting.

Fysisk aktivitet gir overskudd, bedre søvnkvalitet og bedre livskvalitet. Det øker også muligheten for å kunne bo trygt hjemme, selv i høy alder.

Kåfjord kommune har flere trimgrupper som drives av ergo- og fysioterapitjenesten i kommunen.

Tjenesten er organisert under kommunens dagtilbud, og her finner du link til kontaktinfo. Kommunen organiserer også skyss til tilbudet så langt det lar seg gjøre.

 

Når du blir eldre, øker faren for å falle. Styrke- og balansetrening er derfor viktig, og det er viktig at du trener riktig. Det er dette som bl.a er fokusområdet på dagtrimmen nevnt ovenfor.

 

Om du vil kan du også trene hjemme, og kan da få tips og inspirasjon her.